WKO (Warmte koude opslag) – Een duurzame airco met WKO

WKO staat voor Warmte Koude Opslag (buffer) waarbij gebruik gemaakt wordt van warmte en koude opslag van energie in ondiepe ondergrond. Dit zijn zeer duurzame vormen van energie die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de besparing van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2. Deze vorm van duurzame energielevering wordt toegepast voor het verwarmen en koelen van woningen, industrie en utiliteit. De gedachte achter deze opslag is simpel:

  • sla de koude die je in de winter over hebt op om deze s ‘zomers te gebruiken
  • sla de warmte die je in de zomer over hebt op om deze in de winter te gebruiken

In een WKO installatie wordt grondwater in de dieper liggende bodem benut als energiebuffer. Onderdeel van een WKO installatie is een warmtewisselaar waarmee in de winter koud water in de koude bron geïnjecteerd wordt en ’s zomers het opgewarmde water in een warme bron. In de zomer kan een gebouw gekoeld worden door het koude water op te pompen. ’s Winters wordt een gebouw verwarmd door het warme water op te pompen.

Ook bij dit product zijn er verschillende mogelijkheden tot de afkoop hiervan. Dit kan in een keer, maar ook bijvoorbeeld in maandelijkse betalingen. Alles om een zo groot mogelijk publiek aan te trekken, en zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meehelpen aan de c02 reductie!

Door de steeds veranderende wetswijzigingen betreft subsidies en aftrekposten ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. Geen nood, wij nemen u aan de hand mee en maken stapsgewijs de fiscale aspecten inzichtelijk voor u. Of het nu voor uw eigen huis is, of voor op de zaak, laat niet onbewust geld liggen door geen gebruik te maken van de subsidies, die die overheid hiervoor in het leven heeft geroepen!

Benieuwd naar wat u kunt besparen op uw energierekening?

Neem vrijblijvend contact op