Gericht je ruimte verwarmen met infraroodpanelen

Infraroodpanelen verwarmen niet de hele ruimte, maar stralen de warmte naar de plekken waar u zit of bezig bent. Ze verwarmen dus gericht, een stuk energiezuiniger dan een oude radiator bijvoorbeeld. U voelt de warmte tot zo’n 6 meter. Bij een groter ruimte kan het verstandig zijn meerdere infraroodpanelen aan te schaffen.

IR-panelen werken op stroom, en doen dat slimmer dan vroeger. Een ouderwets elektrisch straalkacheltje in de badkamer had een spiraal die roodgloeiend heet werd. IR-panelen worden minder heet, tussen de 60 en 200 graden. Ze hebben geen spiraal, maar een vlakke plaat die warm wordt. Daardoor heb je een groter stralingsoppervlak aan de voorkant. De achterkant van het paneel is geïsoleerd en verliest daardoor weinig warmte. Met minder stroom krijgt u meer straling dan bij de ouderwetse straalkachel.

Het paneel werkt het beste als het aan het plafond hangt, u hebt dan de minste obstakels. De optimale hoogte is ongeveer 2,6 meter boven de vloer. Bij meer dan 3 meter kunt u het paneel beter lager hangen (met draadjes aan het plafond). Op de werkkamer kunt u het paneel combineren met een kleiner paneel onder het bureau zodat u benen en voeten ook warm worden.

Uiteraard zijn onze panelen voorzien met verschillende standen of een thermostaat die het paneel uitschakelt (of terugschakelt) als de ingestelde temperatuur is bereikt. Ook zit er een bewegingssensor op geïnstalleerd, die het paneel alleen inschakelt als er iemand aanwezig is. Zodra de persoon of personen de ruimte verlaten schakelt het paneel na een tijd vanzelf weer uit.

Ook bij dit product zijn er verschillende mogelijkheden tot de afkoop hiervan. Dit kan in een keer, maar ook bijvoorbeeld in maandelijkse betalingen. Alles om een zo groot mogelijk publiek aan te trekken, en zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meehelpen aan de c02 reductie!

Door de steeds veranderende wetswijzigingen betreft subsidies en aftrekposten ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. Geen nood, wij nemen u aan de hand mee en maken stapsgewijs de fiscale aspecten inzichtelijk voor u. Of het nu voor uw eigen huis is, of voor op de zaak, laat niet onbewust geld liggen door geen gebruik te maken van de subsidies, die die overheid hiervoor in het leven heeft geroepen!

Benieuwd naar wat u kunt besparen op uw energierekening?

Neem vrijblijvend contact op