Energie monitoring

Energie is voor veel bedrijven een grote kostenpost, het is daarom belangrijk om hierop te besparen. Door onze energiemonitoring krijgt u inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf. Met energiemonitoring, kennis en ervaring en vooral focus, worden in de praktijk besparingen van tientallen procenten gerealiseerd. Het is onze ervaring dat investeringen in energiemonitoring zich binnen een jaar terugbetalen.

Energiemonitoring is bijzonder zinvol voor alle typen bedrijven. Het geeft direct inzicht waar het verbruik nu naartoe gaat, en op welke momenten van de dag het meest verbruikt wordt.

Energiemonitoring is voor een aantal bedrijfstakken een erkende maatregel die verplicht moet worden geïmplementeerd. Dit is het geval voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, gebouwen voor zorginstellingen, voor hotels en restaurants, sport en recreatie.

Werkwijze

Onze werkzaamheden beperken zich natuurlijk niet tot energiemonitoring alleen. Allereerst doen we vaak een energiescan / energie-onderzoek om kansen voor energiebesparing te vinden. Met energiemonitoring kunnen voorstellen voor energiebesparing echt gekwantificeerd worden. Maar ook is energiemonitoring cruciaal voor de evaluatie van de daadwerkelijke opbrengsten na de implementatie van de besparingsmaatregelen. En natuurlijk ook om in de gaten te kunnen houden of de besparing blijvend is.

Werking energie monitoring systeem

Onze software voor energiemonitoring geeft u inzicht in het verbruik van elektriciteit, gas en eventueel ook water of warmte binnen uw bedrijf. We meten het verbruik zonder dat u daar last van heeft bij uw dagelijkse werkzaamheden. De resultaten van de energiemonitoring zijn online beschikbaar.

Wij zijn er van overtuigd dat energiemonitoring van alleen het hoofdverbruik niet echt zinvol is. Monitoring van de subgroepen in de hoofd verdeelkast geeft echt inzicht in uw verbruik en is de weg naar het vinden van substantiële energiebesparingskansen.

Vraag nu de gratis energiescan aan via het contactformulier.

Vraag hier uw gratis energiescan aan